با غول دنیای ویدئو آشنا هستید؟ یوتیوب با بیش از 2 و نیم میلیارد کاربر فعال فضای عجیب و جذابی را برای مردم دنیا ایجاد کرده که در آن بتوانند علاوهبر سرگرمی و آموزش، به درآمدزایی هم برسند.
شاید اصطلاح دانشگاه یوتیوب را شنیده باشید. این لقب به حق به یوتیوب داده شده، چرا که انبوهی از محتوای آموزشی و کاربردی در آن بارگذاری می شود.
در این دنیای پرسرعت و شلوغ، کسب درآمد از یوتیوب رویای هر فردی شده است. سازندگان محتوا، اینفلوئنسرها و شرکتها هر روزه سود زیادی از این پلتفرم به دست میآورند. اما نحوه محاسبه درآمد یوتیوب به چه عواملی بستگی دارد؟
روشهای محاسبه درآمد یوتیوب
اگر قصد دارید صفحه یوتیوب خودتان را راهاندازی کنید و یا شروع به فعالیت کردهاید اما هنوز حالا حالاها کار دارد تا به درآمدزایی برسد، وقت آن است که با ابعاد مختلف یوتیوب آشنا شوید تا آینده با تسلط بیشتری با آن کار کنید.
بسیاری از افراد همچون خود شما به دنبال روش های مختلفی برای تخمین و پیش بینی درآمد از یوتیوب هستند اما به خاطر فیلترینگ و سایر مشکلات شیوه کسب درآمد برایشان مبهم است. به همین خاطر در ادامه تمامی روشهای ممکن را برایتان توضیح میدهیم. پس معطل چه هستید؟ پیش به سوی درآمد دلاری!
ایده جذاب برای تولید محتوای یوتیوب
استفاده از ماشین حساب های آنلاین
سایت های مختلفی وجود دارند که با استفاده از الگوریتمهای خاص، تخمینی از درآمد یوتیوبرها را بر اساس معیارهایی مثل تعداد بازدید، نرخ کلیک (CTR) و نوع تبلیغات ارائه میدهند. حواستان باشد که ارقامی که این سایتها ارائه میدهند، فقط تخمینی هستند و ممکن است با درآمد واقعی یوتیوبرها تفاوت داشته باشند. خب به سراغ این ابزارها برویم:
Social Bladeیکی از شناختهشدهترین سایتها برای تحلیل و بررسی کانالهای یوتیوب است. این سایت اطلاعات مختلفی از جمله تعداد بازدید، سابسکرایبر، نرخ تعامل و درآمد تخمینی را برای هر کانال ارائه میدهد. مزیت اصلی این وبسایت رایگان بودن آن است و نیازی به ثبت نام ندارد.
البته ارقام ارائه شده توسط Social Blade تخمینی هستند و ممکن است با درآمد واقعی یوتیوبرها تفاوت داشته باشند.همچنین این سایت جزئیات مربوط به منابع مختلف درآمد مثل تبلیغات، اسپانسرینگ و فروش محصولات را نشان نمیدهد.
رابط کاربری ساده و راحتی دارد و هر کسی میتواند به آسانی از آن استفاده کند فقط کمی نیاز به دانستن زبان انگلیسی دارید و اگر نشد گوگل ترنسلیت، یار وفادار، به کمکتان خواهد آمد.
این سایت اطلاعات مختلفی از جمله تعداد بازدید، سابسکرایبر، نرخ تعامل، درآمد تخمینی و هزینههای احتمالی اسپانسرینگ را ارائه میدهد و امکان محاسبه درآمد را براساس معیارهای مختلفی مثل نرخ CPM ، نرخ CTR و تعداد سابسکرایبر فراهم میکند.
البته نسخه رایگان NoxInfluencer اطلاعات محدودی ارائه میدهد و برای دسترسی به اطلاعات کامل باید دست توی جیبتان کنید و مقداری هزینه نمایید. راستی این سایت بیشتر برای اینفلوئنسرها و برندها طراحی شده تا یوتیوبرهای معمولی.
این وبسایت حسابی عمیق و دقیق کار میکند و تحلیلی درست و حسابی از کانال یوتیوبتان ارائه میدهد و به شما کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. همچنین این ابزار گزارشهای کاملی از عملکرد کانال شما در اختیارتان قرار میدهد که میتوانید از آنها برای بهبود و تقویت استراتژی خود استفاده کنید.
از دیگر ویژگیهای جذاب Hypeauditorامکان مقایسه کانال شما با کانالهای مشابه را فراهم میکند که کمک میکند تا جایگاه خود را در بین رقبا پیدا کنید.
هرچند که این وبسایت خدمات مختلفی ارائه میدهد اما کاملا پولی است و هیچ چیزی را رایگان نشان نمیدهد. به همین خاطر برای یوتیوبرهای معمولی پرهزینه است و تازه رابط کاربری این سایت کمی پیچیده است و ممکن است برای کاربران مبتدی دشوار باشد.
افزونه مرورگر VidIQ به شما امکان میدهد تا آمار و ارقام مربوط به کانال خود را به طور مستقیم در یوتیوب مشاهده کنید. همچنین این سایت تعدادی ابزار رایگان برای تحلیل کانال یوتیوبتان ارائه میدهد.
این مرورگر یک نکته جذاب و کلیدی دارد و آن هم داشتن منابع آموزشی و راهنماییهای مختلف برای بهبود روند کاریتان است. البته مانند بسیاری از پلتفرمهای دیگر نسخه رایگان آن محدود است و اطلاعات مشخصی میدهد و برای دسترسی به اطلاعات کامل باید از نسخه پولی استفاده کنید.
راستی این سایت بیشتر بر سئو و بهینهسازی کانال یوتیوب تمرکز دارد تا محاسبه درآمد.
بهترین یوتیوبر های ایران چه کسانی هستند؟
بررسی کانال های مشابه
میتوانید با بررسی کانالهای یوتیوب که در حوزه کاری شما فعالیت می کنند و به آمار درآمدی آنها دسترسی دارید، تخمینی از درآمد خودتان به دست بیاورید. البته توجه داشته باشید که ممکن است درآمد این صفحات با درآمد شما به دلیل عوامل مختلفی مثل تعداد سابسکرایبر، نرخ تعامل و غیره متفاوت باشد. پس روشی همیشگی و قابل اطمینانی نیست.
استفاده از فرمول های محاسبه
برای محاسبه درآمد یوتیوب میتوان از فرمولهای خاصی کمک گرفت. اگر در زمان مدرسه ریاضیتان خوب بوده، در این مرحله کارتان راحتتر است! اما فرمول محاسبه درآمد از یوتیوب به صورت زیر است:
درآمد=بازدیدها RPM÷1000×
- درآمد: مقدار پولی که شما از یوتیوب دریافت میکنید (به دلار)
- بازدیدها: تعداد دفعاتی که ویدیوهای شما توسط کاربران تماشا شدهاند.
- RPM: Revenue Per Mille یا درآمد به ازای هر هزار بازدید (به دلار)
عوامل موثر بر درآمد یوتیوب
عوامل متعددی بر میزان درآمد یوتیوب شما تاثیر میگذارند. حتما از دیگران شنیدهاید که حتما بازدید زیادی باید داشته باشید تا اعضایتان بیشتر شوند. اما چه موارد دیگری بر مقدار درآمدزایی کانالتان اثر میگذارد؟
تعداد بازدید: هر چه تعداد بازدید ویدیوهای شما بیشتر باشد، درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود.
نرخ کلیک (CTR): هر چه تعداد افرادی که روی تبلیغات ویدیوهای شما کلیک می کنند بیشتر باشد، درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود.
نوع تبلیغات: انواع مختلفی از تبلیغات در یوتیوب وجود دارد که هر کدام نرخ کلیک و درآمد متفاوتی دارند.
موقعیت جغرافیایی: به طور کلی، نرخ کلیک و درآمد تبلیغات در کشورهای توسعه یافته بیشتر از کشورهای در حال توسعه است.
علایق مخاطب: علایق و سلایق مخاطبان شما بر نوع تبلیغاتی که میتوانید نمایش دهید و قاعدتا بر درآمد شما تاثیر میگذارد.
کیفیت محتوا و ویدئو و صدا: محتوای جذاب و باکیفیت میتواند مخاطبان بیشتری را جذب کند و در نتیجه نرخ کلیک و درآمد شما را زیاد کند.
تعامل با مخاطب: تعامل با مخاطبان میتواند به افزایش وفاداری آنها و درنهایت به کسب درآمد شما کمک کند.
نوع تبلیغات: انواع مختلفی از تبلیغات در یوتیوب وجود دارد که هر کدام نرخ کلیک و درآمد متفاوتی دارند.
موضوع و محتوای ویدیوها: ویدیوهای جذاب و پربازدید با موضوعات پرطرفدار و نیچ، درآمد بیشتری دارند.
رعایت قوانین یوتیوب: رعایت قوانین و مقررات یوتیوب برای حفظ کانال و کسب درآمد ضروری است.
فاکتورهای موثر بر محاسبه درآمد یوتیوب
بیایید درمورد مهمترین فاکتورهای موثر بر درآمد یوتیوب صحبت کنیم. پس به این عوامل خوب دقت کنید:
CPM و CPC
CPM (پرداخت به ازای هر 1000 نمایش): مبلغی که به ازای هر 1000 بار نمایش تبلیغات در ویدیوهای شما دریافت میکنید.
CPC (پرداخت به ازای هر کلیک): مبلغی که به ازای هر کلیک روی تبلیغات در ویدیوهای شما دریافت میکنید.
حالا کدام روش بهتر است؟ CPM برای ویدیوهای با بازدید بالا و نرخ تعامل پایین مناسبتر است و CPC برای ویدیوهای با محتوای مرتبط با محصولات یا خدمات خاص بهتر است.
تعداد سابسکرایبر یا همان اعضا
هرچه تعداد سابسکرایبرهای شما بیشتر باشد، ویدیوهای شما در جستجو و بخش پیشنهادات یوتیوب بیشتر دیده میشوند و احتمال بازدید تا انتها و تعامل مخاطبان با محتوایتان افزایش مییابد. همچنین درآمد شما از طریق تبلیغات بیشتر میگردد.
نرخ تعامل
نرخ تعامل بالا نشاندهنده جذب مخاطب و کیفیت محتوای شماست. اما چه عواملی بر روی این نرخ تعامل اثر میگذارند؟ به چند مورد زیر خوب دقت کنید:
واچ تایم (Watch Time): مدت زمان تماشای ویدیو توسط مخاطبان
نرخ نگهداشت مخاطب (Viewer Retention): درصد مخاطبانی که ویدیو را تا انتها تماشا میکنند.
نرخ کلیک (Click-Through Rate): تعداد کلیکها بر روی تبلیغات نمایش داده شده.
قانون کلی گوگل برای پرداخت به یوتیوبرها
برای آنکه به ذهنتان نظمی بدهیم و معیارهای اصلی و کلی یوتیوب برای پرداخت پول را به شما بگوییم، به چند مورد زیر دقت کنید:
- 68% از درآمد حاصل از تبلیغات AdSense به یوتیوبر تعلق میگیرد.
- 32% باقی مانده سهم گوگل خواهد بود.
- میانگین 18 دلار به ازای هر 1000 بازدید از تبلیغات
- معادل 3 تا 5 دلار به ازای هر 1000 بازدید از ویدیو
نکات مهم: همه ویدیوها شامل تبلیغات نیستند، تعداد کلیک بر روی تبلیغات، بر درآمد نهایی تاثیر می گذارد و قوانین گوگل ممکن است به مرور زمان تغییر کنند.
شرایط واریز درآمد هم رسیدن به حداقل 100 دلار در حساب AdSenseو تأیید حساب کاربری است.
نکته اول: نرخ درآمد از ویوهای یوتیوب یک مقدار ثابت نیست! بلکه بسته به محتوای ویدئو ممکن است پایینتر یا بالاتر از عدد میانگین باشد.
نکته دوم: ویدئوهایی که در آنها از موزیکی استفاده شده که حق کپی رایت آن متعلق به فرد دیگری است (یعنی متعلق به شخص یوتیوبر نیست)، نمیتوانند از تبلیغات درآمدی داشته باشند.
نکته سوم: بسیاری از افراد میپرسند که در صورت گذشتن و رد کردن تبلیغات توسط کاربران، پولی یه یوتیوبرها میرسد؟ معمولا اگر مخاطبان کانال شما روی دکمه Skip بزنند و تبلیغ موردنظر را نبینند، پولی به دست یوتیوبرها نمیرسد، ولی در این بین استثناهایی وجود دارد. تبلیغدهندگان معمولا برطبق میزان تعامل پول میدهند (و معمولا انتظار دارند مخاطبان یک تبلیغ را حداقل برای 30 ثانیه تماشا کنند). اگر قبل آنکه 30 ثانیه پر شود، کاربران از تبلیغ بگذرند، یوتیوب هیچ پولی از تبلیغدهنده نمیگیرد و بنابراین پولی هم به یوتیوبر نمیدهد. البته تبلیغهای 6ثانیهای و بدون گزینه Skip را داریم که به ازای هر 1000 بازدید برای صاحب کانال درآمدزایی میکند.
یکی از مشکلات افراد در تولید محتوا این هست که نمی دانند درباره چه موضوعی تولید محتوا کنند که موفق بشوند.. مقاله 10 ایده برای تولید محتوا در یوتیوب برای همین کار نوشته شده .
نتیجه گیری
امروز با هم سفری به دنیای پیچیده و جذاب محاسبه درآمد یوتیوب داشتیم. در این سفر، با فاکتورهای موثر بر درآمد و شیوه محاسبه آن و ابزارهای گوناگون آشنا شدیم.
فقط به یاد داشته باشید برای تبدیل شدن به یک یوتیوبر موفق به طور مداوم تولیدمحتوا کنید و قوانین و مقررات یوتیوب را همیشه رعایت کنید. به امید شنیدن اسمتان به عنوان یکی از پردرآمدترین یوتیوبرهای ایرانی!
بهترین ابزارهای محاسبه درآمد یوتیوب کدامند؟
Social Blade
NoxInfluencer
Hypeauditor
VidIQ
چه عواملی بر درآمد یوتیوب من تاثیر میگذارند؟
تعداد بازدید، نرخ تعامل، نوع تبلیغات، موقعیت جغرافیایی، موضوع و محتوای ویدیوها، کیفیت ویدیو و صدا، رعایت قوانین یوتیوب، تعداد سابسکرایبر
چه ابزاری وجود دارد که بفهمم کدام ویدیوها و موضوعات بیشترین درآمد را برای من به ارمغان میآورند؟
یوتیوب آنالیتیکس: این ابزار رایگان اطلاعات جامعی در مورد عملکرد کانال شما، از جمله تعداد بازدیدها، نرخ تعامل و درآمد ارائه میدهد.
Social Blade: این ابزار به شما امکان میدهد عملکرد کانال خود را با کانالهای دیگر مقایسه کنید و نرخ تخمینی CPM و CPC را برای کانال خود مشاهده کنید.
NoxInfluencer: این ابزار به شما امکان میدهد جزئیات بیشتری در مورد عملکرد کانال خود، مانند توزیع سنی مخاطبان و علایق آنها را ببینید.
نظرات کاربران