خرید گوشی دست دوم
بازدید 171
0

راهنمای خرید گوشی دست دوم ؛ نکات حیاتی و ضروری که باید بدانید!

به نظر شما ایا خرید گوشی دست دوم خوب است؟ بسیاری از کسانی که قصد خرید گوشی دست دوم دارند، به خاطر مسائل مختلفی همچون قیمت گذاری گوشی دست دوم دچار شک و شبهه هستند و نمی‌دانند چه راهکارهایی برای شناسایی و بررسی کیفیت گوشی دست دوم آیفون یا اندروید وجود دارد.

اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید و این روزها به خاطر قیمت بالای موبایل یا مسائل کاری می‌خواهید یک گوشی کارکرده را بخرید، به نکات گفته شده در ادامه مطلب به خوبی توجه کنید تا در آینده خریدی مطمئن و آسان داشته باشید.

چگونگی خرید گوشی دست دوم

خرید گوشی دست دوم

خرید گوشی دست دوم می‌تواند راهی عالی برای صرفه‌جویی در هزینه باشد، اما در عین حال خطرات و چالش‌هایی نیز به همراه دارد. برای اینکه خریدی مطمئن و بدون دردسر داشته باشید، باید پیش از خرید چند چیز را در اولویت قرار دهید.

نیاز خود را بشناسید

اینکه چه نوع گوشی (اندروید، آیفون) مدنظرتان است؟ استفاده اصلی شما از گوشی چیست؟ (کارهای روزمره، گیم، عکاسی و ..) و چه مقدار بودجه برای خرید گوشی در نظر دارید؟

پس از آن با توجه به نیازها و بودجه خود، مدل‌های مختلف گوشی را بررسی کنید؛ نظرات و تجربیات کاربران دیگر را در مورد مدل‌های مختلف گوشی دست دوم مطالعه کنید و قیمت مدل‌های مختلف را در بازار مقایسه نمایید.

با اصطلاحات بازار محصولات دست دوم آشنا شوید

مثلا گوشی‌هایی که به دلیل وجود ایراد فنی به سازنده برگردانده شده و پس از رفع ایراد دوباره به فروش می‌رسند، گوشی ریفربیشد می‌گویند. این گوشی‌ها از نظر فنی سالم هستند و معمولاً با گارانتی ارائه می‌شوند.

دومین اصطلاح گوشی جعبه باز (اوپن باکس) است. این دسته از گوشی‌ها توسط کاربر خریداری شده‌اند، اما به دلیل وجود ایراد یا عدم تطابق با سلیقه و نیاز خریدار، به فروشگاه برگردانده شده‌اند.

به دلیل باز شدن جعبه، این گوشی‌ها به عنوان کالای نو قابل فروش نیستند و با قیمتی پایین‌تر به عنوان “جعبه باز” عرضه می‌شوند. باید بدانید این گوشی‌ها همیشه ایراد فنی ندارند و گاهی به دلیل سلیقه شخصی، ناقص بودن لوازم جانبی یا ایرادات ظاهری جزئی مرجوع شده‌اند.

بسیاری از فروشگاه‌های معتبر در دنیا، این گوشی‌ها را با قیمت بسیار پایین‌تر به فروش می‌رسانند و در صورت وجود هرگونه ایراد، جزئیات آن را در توضیحات محصول ذکر می‌کنند. در حال حاضر، امکان خرید گوشی جعبه باز در ایران به طور گسترده وجود ندارد.

مکان خرید را انتخاب کنید

می‌توانید از طریق سایت‌های واسطه‌گر آنلاین، فروشگاه‌های دست دوم یا افراد آشنا و مطمئن گوشی دست دوم بخرید. البته هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. اما در هنگام باید به چه مواردی توجه کرد؟

گوشی را به دقت بررسی کنید

به دنبال هرگونه خط و خش، فرورفتگی، ترک خوردگی یا آسیب‌دیدگی بر روی صفحه و بدنه موبایل باشید. صفحه نمایش را برای هرگونه پیکسل سوخته، هاله یا مشکل دیگر بررسی کنید.

پس از آن دوربین، بلندگو، میکروفون، Wi-Fi، بلوتوث و سایر عملکردها را تست کنید تا از سلامت آن‌ها مطمئن شوید. حتی می‌توانید IMEI درج شده روی گوشی و جعبه را باهم انطباق دهید و از سرقتی بودن یا قاچاق بودن آن مطمئن شوید.

درنهایت آنکه از تاریخ خرید، دلیل فروش، گارانتی و هرگونه اطلاعات دیگر سوال کنید. اگر از طریق سایت‌های واسطه‌گر آنلاین خرید می‌کنید، نظرات و امتیازات فروشنده را بررسی کنید.

بر سر قیمت مذاکره کنید

از قیمت پیشنهادی فروشنده نترسید و برای رسیدن به قیمتی مناسب چانه بزنید. در این مسیر می‌توانید مدل‌های مشابه در بازار را نیز بررسی کنید تا فضای کل بازار دستتان بیاید.

قبل از پرداخت، از گوشی تست بگیرید

قبل از اینکه پول را به فروشنده بدهید، از گوشی تست بگیرید و از سالم بودن آن مطمئن شوید. در صورت تمایل، می‌توانید گوشی را به یک تعمیرکار موبایل ببرید تا آن را به طور کامل بررسی کند.

رسید دریافت کنید

حتماً از فروشنده رسید دریافت کنید که شامل تاریخ خرید، مدل گوشی،IMEI  و قیمت باشد. اما پس از خرید موبایل باید چه کنیم؟

گوشی را ریست فکتوری کنید

قبل از استفاده از گوشی، آن را ریست فکتوری کنید تا اطلاعات قبلی کاربر پاک شود.

گارانتی گوشی را بررسی کنید

از اینکه گوشی دارای گارانتی معتبر باشد اطمینان حاصل کنید.

راه‌های کلی برای خرید گوشی دست دوم

گوشی دست دوم

7 راهکار کاربردی برای رفع شارژ نشدن گوشی

بدون شک، خرید گوشی دست دوم از فردی آشنا و قابل اعتماد، بهترین گزینه موجود است. در این روش، می‌توانید با پرس‌وجو از صاحب گوشی، به طور کامل از شرایط استفاده و سلامت دستگاه مطلع شوید.

همچنین، در صورت بروز هرگونه مشکل پس از خرید، می‌توانید به راحتی با فروشنده تماس گرفته و برای حل آن راه‌کاری پیدا کنید.

دومین روش مغازه‌های فروش گوشی هستند. فروشگاه‌هایی که به طور تخصصی در زمینه فروش گوشی‌های دست دوم فعالیت می‌کنند. این فروشگاه‌ها برای جلب اعتماد مشتری، نماد اعتماد الکترونیک دریافت می‌کنند و به شما مهلت تست چند روزه می‌دهند تا از عملکرد صحیح تمام بخش‌های گوشی اطمینان حاصل کنید.

پیشنهاد می‌کنیم تا حد امکان از مراجعه به فروشگاه‌هایی که نماد اعتماد الکترونیک ندارند خودداری کنید. در صورت بروز مشکل یا خرابی گوشی، بدون نماد اعتماد، پیگیری قضایی و شکایت برای شما دشوار خواهد شد.

همچنین، از خرید از صفحات اینستاگرامی یا فروشگاه‌هایی که فاقد آدرس یا شماره تلفن ثابت هستند خودداری کنید.

درنهایت آنکه اگر قصد خرید از افراد ناآشنا را دارید و به دنبال آگهی‌های دست دوم هستید، به تصاویر آگهی اکتفا نکنید. حتماً گوشی را از نزدیک ببینید و با آن کار کنید.

اگر آگهی مورد نظر خود را در سایت‌هایی مانند دیوار یا شیپور مشاهده کردید، حتماً با فروشنده هماهنگ کنید که تست گوشی با سیم‌کارت خودتان انجام شود و چند دقیقه‌ای قبل از خرید با آن کار کنید. در صورت مخالفت فروشنده، به سراغ آگهی دیگری بروید. درانتها نیز قبل از خرید، از وجود جعبه (برای اطمینان از سرقتی نبودن گوشی) و متعلقات جانبی آن اطمینان حاصل کنید.

بررسی کامل گوشی دست دوم

قانون طلایی خرید محصولات دست دوم، انجام معامله به صورت حضوری و خرید پس از بررسی کامل عملکرد آن است. هرگز گوشی دست دوم را بدون بررسی دقیق اجزاء و سلامت آن، به صورت غیرحضوری (مگر در صورت اطمینان کامل به فروشنده) خریداری نکنید.

دلیل اهمیت بررسی کامل این موبایل‌ها نیز به این خاطر است که فروشندگان گوشی‌های دست دوم، به خصوص در آگهی‌های شخصی، اغلب ایرادات و مشکلات را به طور کامل بیان نمی‌کنند.

عده‌ای با درج عبارت «در حد نو» در آگهی بسیاری از گوشی‌های کارکرده با عمر بیش از یک سال، امری رایج و گمراه‌کننده است.

بسیاری از فروشندگان بر این باورند که خریدار دانش و فرصت کافی برای بررسی عمیق گوشی را ندارد و سعی می‌کنند ایرادات فنی را پنهان کنند. پس برای جلوگیری از این موضوع، در زمان کوتاهی که فروشنده در اختیارتان قرار می‌دهد، تا حد ممکن بخش‌های مختلف گوشی را تست کنید.

اما لوازم مورد نیاز برای چک کردن گوشی کارکرده چیست؟

  • لپ‌تاپ با کابل مخصوص گوشی (میکرو USB یا USB-C برای گوشی‌های اندرویدی و لایتنینگ برای گوشی‌های اپل)
  • پاور بانک
  • کارت حافظه (در صورت پشتیبانی گوشی)
  • سیم‌کارت فعال با سایز مناسب گوشی

در بخش بررسی ظاهری برای خرید گوشی دست دوم، باید قبل از روشن کردن گوشی، بدنه و ظاهر آن را زیر نور به دقت بررسی کنید؛  محافظ صفحه را بردارید تا خط و خش خود صفحه را ببینید؛ فریم دور گوشی را از نظر خط و خش و فرورفتگی بررسی کنید؛ قاب پشت گوشی را از نظر سلامت ظاهری چک کنید؛ لنز(های) دوربین را هم بررسی کنید تا از نبود خط و خش یا ترک روی آن‌ها مطمئن شوید و همه کلیدهای گوشی را فشار دهید تا ببینید به درستی و روانی کار می‌کنند.

در بخش بررسی باتری دستگاه باید به این نکته توجه کنید که تنها بخش گوشی‌های هوشمند که در گذر زمان و با هر بار شارژ فرسوده می‌شود، باتری است و به همین خاطر یکی از مهم‌ترین چالش‌های خرید گوشی دست دوم به شمار می‌رود. این دستگاه‌ها به خصوص آنهایی که عمر بیش از دو سال دارند، معمولا سیکل شارژ بالایی دارند که عملکرد باتری را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

در این شرایط، احتمالاً نیاز به تعویض باتری خواهید داشت، اما یافتن باتری اصلی در بازار پر از باتری‌های تقلبی و متفرقه کار بسیار دشواری است.

به گفته اپل، گوشی‌های آیفون 80 درصد ظرفیت باتری خود را بعد از 500 سیکل شارژ از دست می‌دهند. البته برنامه‌هایی وجود دارند که وضعیت باتری را بررسی می‌کنند.

مثلا برای باتری گوشی‌های اندرویدی می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی مانند AccuBattery استفاده کنید. همچنین در گوشی‌های آیفون و سیستم‌عامل  iOS، می‌توانید با رفتن به تنظیمات > باتری > سلامت باتری، وضعیت سلامت باتری را مشاهده کنید.

در بخش بررسی سیم‌کارت، کارت حافظه و درگاه‌ها باید سیم‌کارت و کارت حافظه خود را داخل گوشی قرار دهید و آن را روشن کنید. سپس با گوشی تماس بگیرید، پیامک ارسال کنید و به اینترنت سیم‌کارت وصل شوید.

پس از تست این موارد، وارد برنامه مدیریت فایل (File Manager) شوید و از شناسایی صحیح کارت حافظه توسط گوشی مطمئن شوید (در مورد گوشی‌های آیفون این مورد کاربردی ندارد).

علاوه‌براین درگاه‌های دیگر مانند جک هدفون 3.5 میلی‌متری و کابل شارژ را نیز بررسی کنید. برای این کار هدفون خود را به گوشی وصل کنید و یک آهنگ یا ویدئو پخش نمایید.

برای تست درگاه USB نیز گوشی را به کامپیوتر و شارژر وصل کنید تا از عملکرد صحیح شارژ و شناسایی گوشی توسط کامپیوتر مطمئن شوید.

در بخش بررسی عملکرد دوربین، میکروفون و اسپیکرها نیز باید عملکرد اسپیکر اصلی و اسپیکر مکالمه، ویبره، میکروفون، دوربین‌های سلفی و پشتی، وای‌فای و بلوتوث را بررسی کنید.

در بخش سخت‌افزاری نیز می‌توانید از برنامه‌هایی نظیر: Phone Doctor Plus، Phone Check and Test یا TestM Hardware و Test Your Android کمک بگیرید. این برنامه‌ها لیست کاملی از موارد مهمی که باید قبل از خرید گوشی دست دوم بررسی کنید را ارائه می‌دهند و به شما کمک می‌کنند تا انتخابی آگاهانه داشته باشید.

در بحث بررسی سیستم‌عامل و نرم‌افزار نیز باید توجه داشته باشید که گوشی آیفون حساسیت بیشتری دارد. پس در حضور فروشنده، گوشی را به تنظیمات کارخانه (ریست فکتوری) برگردانید. اگر روی گوشی حساب کاربری اپل آیدی یا گوگل تنظیم شده باشد، امکان ریست فکتوری وجود ندارد و در آینده با مشکل مواجه خواهید شد. پس از ریست فکتوری و ورود با حساب کاربری خود، تا حد زیادی از نظر نرم‌افزاری خیالتان راحت می‌شود.

در بخش بررسی لوازم جانبی گوشی نیز حتما دقت لازم را به خرج دهید. باید در نظر بگیرید که وضعیت جعبه و لوازم جانبی داخل آن نه‌تنها نشان‌دهنده‌ی کیفیت گوشی است، بلکه می‌تواند دید خوبی هم از فروشنده به شما بدهد.

اگر فروشنده جعبه اصلی گوشی را هنوز نگه داشته باشد، نشان می‌دهد که به جزئیات اهمیت می‌دهد و احتمالاً مراقبت خوبی از گوشی طی عمر آن داشته است. همچنین اگر گوشی از روز اول دارای محافظ صفحه و قاب بوده باشد، احتمال بروز مشکل بزرگ در آن کم است.

به‌علاوه وجود شارژر اصلی گوشی داخل جعبه از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که اکثر گوشی‌های امروزی از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند که فقط با شارژر اصلی آنها کار می‌کند.

حتی می‌توانید قبل از مراجعه حضوری برای بررسی جعبه و محتویات آن، با جستجوی نام گوشی و تماشای چند ویدئوی آنباکس، از اقلام همراه آن اطلاع پیدا کنید و هنگام خرید آنها را بررسی کنید. قاعدتا بودن تمام اقلام داخل جعبه همراه گوشی می‌تواند نشان‌دهنده‌ی صداقت فروشنده باشد، البته ابتدا از سلامت این اقلام اطمینان حاصل کنید.

 تشخیص گوشی دست دوم

بررسی رجیستری گوشی دست دوم

یکی از مهم‌ترین موارد که موقع خرید گوشی دست دوم باید به آن توجه کنید، رجیستری گوشی است. حتماً دقت کنید که در توضیحات آگهی قید شده باشد که گوشی رجیستر شده است. دلیل اصلی قیمت پایین برخی از آگهی‌ها، عدم رجیستری گوشی‌ها است و این گوشی‌ها در شبکه‌ی موبایل کشور قادر به فعالیت نخواهند بود.

روش تشخیص گوشی دست دوم

درست است که امروزه با توجه به افزایش قیمت گوشی‌های هوشمند، خرید گوشی دست دوم به امری رایج تبدیل شده است اما تشخیص گوشی نو از کارکرده، چالشی است که بسیاری از خریداران با آن روبرو هستند. به همین خاطر بهتر است هنگام خرید گوشی دست دوم به نکات زیر توجه کنید:

بررسی ظاهری گوشی

کیفیت بدنه و صفحه نمایش: به دنبال خط و خش، فرورفتگی، ترک خوردگی یا هرگونه آسیب‌دیدگی دیگر روی بدنه و صفحه نمایش گوشی باشید. گوشی‌های نو معمولاً عاری از هرگونه ایراد ظاهری هستند.

کیفیت هدفون و شارژر: هدفون و شارژرهای اورجینال گوشی‌های نو، از کیفیت ساخت بالا و ظاهر بدون عیب و نقص برخوردارند. اگر هدفون یا شارژر گوشی ظاهری کهنه یا آسیب‌دیده داشته باشد، احتمال کارکرده بودن گوشی وجود دارد.

بررسی پلمپ جعبه: گوشی‌های نو معمولاً در جعبه‌های پلمپ شده عرضه می‌شوند. اگر پلمپ جعبه مخدوش یا باز شده باشد، احتمالاً گوشی دست دوم است.

بررسی نرم افزار گوشی

بررسی زنگ گوشی: گوشی‌های نو معمولاً با یک زنگ پیش‌فرض عرضه می‌شوند. اگر زنگ گوشی تغییر یافته باشد، احتمالاً گوشی دست دوم است.

بررسی تم: تم پیش‌فرض گوشی را بررسی کنید. اگر تم موبایل تغییر یافته باشد، ممکن است گوشی دست دوم باشد.

بررسی لیست برنامه‌ها: لیست برنامه‌های نصب شده روی موبایل را بررسی کنید. اگر برنامه‌هایی غیر از برنامه‌های پیش‌فرض روی دستگاه نصب شده باشند، احتمالاً گوشی دست دوم است.

بررسی کدهای دستوری

کد #786## یا کد *#*#786#*#* را در قسمت شماره‌گیر گوشی وارد کنید. با وارد کردن این کدها، گوشی شما به‌صورت خودکار وارد بخش RTN می‌شود. گزینه VIEW را انتخاب کنید. صفحه را به پایین بکشید تا حالت Reconditioned  ظاهر شود. سپس با وضعیت YES یا NO مواجه خواهید شد که کارکرد بودن یا نبودن گوشی را بیان می‌کنند.

بررسی از طریق سامانه همتا

به سامانه همتا مراجعه کنید، شناسه IMEI گوشی را در بخش استعلام اصالت وارد کنید و پس از وارد کردن آن اطلاعات کاملی از جمله تاریخ فعالسازی، اپراتور و وضعیت سیم‌کارت گوشی نمایش داده می‌شود. اگر گوشی قبلاً با سیم کارت روشن شده باشد، در این بخش قابل مشاهده است.

نکات تکمیلی خرید گوشی دست دوم

یکی از قوانین اصلی در خرید محصولات کارکرده به ویژه خرید گوشی دست دوم، صبر و تامل برای یافتن محصول مدنظر و ایدئال است. کلید یافتن گزینه‌هایی با ارزش خرید بالا، تامل و استمرار در روند خرید است. اگر به فکر خرید گوشی کارکرده هستید، در بازه‌ی زمانی بلند مدتی و به‌صورت روزانه (حتی تا یک ماه) اقدام به مرور آگهی‌های فروش کنید تا نمونه‌ای تمیز، مناسب و خوش‌قیمت را بیابید.

به چه نکاتی باید در هنگام خرید گوشی دست دوم توجه کنم؟

سلامت ظاهری: گوشی را به دقت بررسی کنید تا خط و خش، ترک خوردگی یا هرگونه آسیب دیگری نداشته باشد.
سلامت فنی: عملکرد گوشی را به طور کامل تست کنید، از جمله صفحه نمایش، دوربین، بلندگو، میکروفون، Wi-Fi، بلوتوث و باتری.
اصالت گوشی: از اصالت گوشی و IMEI آن اطمینان حاصل کنید.
قیمت: قیمت گوشی را با قیمت گوشی‌های مشابه در بازار مقایسه کنید.
لوازم جانبی: بررسی کنید که گوشی با تمام لوازم جانبی اصلی مانند شارژر، هندزفری و قاب ارائه می‌شود یا خیر.

از کجا گوشی دست دوم بخرم؟

فروشگاه‌های آنلاین: وب‌سایت‌های متعددی مانند دیوار، شیپور و باما وجود دارند که می‌توانید در آنها آگهی‌های فروش گوشی دست دوم را پیدا کنید.
فروشگاه‌های فیزیکی: برخی از فروشگاه‌های موبایل گوشی‌های دست دوم نیز می‌فروشند.
اپلیکیشن‌ها: اپلیکیشن‌های واسط مانند دیوار و شیپور نیز برای خرید و فروش گوشی دست دوم مناسب هستند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات پارس‌مگ

  • سفر و گردشگری
  • فیلم و سریال
  • سلامت و زیبایی
  • بازی و سرگرمی

لیست 10 تایی بهترین مراکز تفریحی و خرید استانبول 

7 روز پیش
حیات وحش تور سافاری آفریقای جنوبی-کنیا

تجربه حیات وحش در تور سافاری کنیا و آفریقای جنوبی

3 هفته پیش

ارزان ‌ترین کشورهای جنوب شرق آسیا کجا هستند؟ مالزی، تایلند، سریلانکا، اندونزی، لائوس، کامبوج

4 هفته پیش
سفر به روسیه

قبل از سفر به روسیه این 8 نکته را باید بدانی!

4 هفته پیش
بهترین جاهای دیدنی شمال ایران

بهترین جاذبه ‌های گردشگری در شمال کشور کجاست؟

2 ماه پیش
برندگان جوایز گلدن گلوب 2023

برندگان جوایز گلدن گلوب 2023_ The Fabelmans،Everything Everywhere All at Once

3 هفته پیش
فیلم های خوب تقویت زبان انگلیسی

معرفی 15 فیلم، انیمیشن و سریال برای یادگیری زبان انگلیسی

1 ماه پیش
قسمت اخر در انتهای شب

پایان عجیب سریال در انتهای شب + معرفی بازیگران

2 ماه پیش
بهترین-فیلم-های- 2024

بهترین فیلم های 2024 [10 فیلمی که نباید از دست بدهید]

3 ماه پیش
سریال افعی تهران

داستان سریال افعی تهران + بازیگران

3 ماه پیش
درمان لک صورت خانگی

6 روش کابردی برای درمان لک صورت در خانه

3 هفته پیش
ناباروری و درمان آن

علت و راه درمان ناباروری در زنان چیست؟

4 هفته پیش
بهترین برند ژل لب

بهترین برندهای تزریق ژل لب چیست؟

1 ماه پیش
5 روش جدید کاشت مو در آقایان چیست؟

5 روش جدید کاشت مو در آقایان چیست؟

1 ماه پیش
علائم و درمان یائسگی زودرس

یائسگی زودرس و راه درمان آن چیست؟

1 ماه پیش
بهترین بازی های بلاکچینی

10 تا از بهترین بازی های بلاکچینی و کریپتویی [اندروید، آیفون و دسکتاپ]

2 هفته پیش
بازی با هوش مصنوعی

چگونه هوش مصنوعیAI صنعت بازی را متحول می کند ؟

2 هفته پیش
بهترین بازی های 2024

بهترین بازی های سال 2023 + 10 بازی برتر سال 2023

1 ماه پیش

لیست 20 بازی رایگان در سال 2024

3 ماه پیش
بازی های مورد انتظار 2024

مورد انتظارترین بازی‌های سال ۲۰۲۴

4 ماه پیش